Μελωμένα ψητά ρεβίθια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και θρυμματισμένη φέτα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 10 ντομάτες σε κύβους
- 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ. σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
- 850 gr βρασμένα ρεβίθια
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- πιπέρι
- 120 gr φέτα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθέτησε τη σχάρα στη μεσαία θέση.
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μόλις κάψει πρόσθεσε τις ντομάτες και σοτάρισέ τες για τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και σοτάρισε άλλο ένα λεπτό.
- Ρίξε στο τηγάνι τα ρεβίθια, τη ρίγανη, το αλάτι, πιπέρι, κάλυψε με το καπάκια και ψήσε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά.
- Βγάλε το καπάκι, πρόσθεσε αλατοπίπερο και τη φέτα, γύρισε το φούρνο στο γκριλ και ψήσε άλλα τρία λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σέρβιρε σε βαθιά μπολ με ζεστό φρυγανισμένο ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ