Γρήγορο γεύμα για δύο με άρωμα θάλασσας και μαροκινές νότες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 150 gr μύδια
- 150 gr καλαμαράκια
- 150 gr γαρίδες
- 400 gr ρεβίθια βρασμένα
- 2 κόκκινες πιπεριές
- 1 κρεμμύδι
- 200 gr ντοματίνια
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 400 ml ζωμός λαχανικών
- μαϊντανός, βασιλικός
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψήσε τις πιπεριές στο φούρνο και μετά κόψ’ τες σε λεπτές λωρίδες.
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε μία κουταλιά ελαιόλαδο και τσιγάρισε ελαφρώς το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο λιωμένο.
- Πρόσθεσε τα ντοματίνια κομμένα στη μέση και σόταρε μέχρι να μαλακώσουν.
- Βάλε στην κατσαρόλα το ζωμό λαχανικών και τα ρεβίθια, αλάτισε καλά, χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε.
- Σε ένα τηγάνι πρόσθεσε όλα τα θαλασσινά με μια κουταλιά λάδι και σόταρέ τα μέχρι να μαγειρευτούν.
- Ρίξε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα με τα ρεβίθια και πασπάλισε το φαγητό με το μαϊντανό και το βασιλικό.
- Πρόσθεσε και τις ψητές πιπεριές και ράντισε με λίγο χυμό λεμονιού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ