Ξέρεις ότι τα όσπρια πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι σου, το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα. Πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά μπορούν να παίξουν “πρωταγωνιστικό ρόλο” στην προσπάθειά σου να ακολουθήσεις σωστή διατροφή. Δες αυτήτ η συνταγή που παντρεύει τα ρεβύθια σε ένα πιάτο με αρωματική σάλτσα ντομάτας, ζυμαρικά και μπέικον!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μπέικον
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 σέλερι ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- ½ φλιτζάνι ξηρό κρασί
- 2-3 κλωναράκια δενδρολίβανο
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 2 φλιτζάνια τοματάκια κονσέρβα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 φλιτζάνια ρεβύθια βρασμένα και στραγγισμένα
- Αλάτι και πιπέρι
- 500γρ. κοφτό μακαρονάκι
- Τριμμένο τυρί πεκορίνο για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε βαρύ σκεύος και φρυγάνισε ελαφρά το μπέικον. Πρόσθεσε το καρότο, το σέλερι, το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα
- Σβήσε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, πρόσθεσε το μαϊντανό, το μπούκοβο, τη ντομάτα και τον πελτέ και ανακάτεψε. Σκέπασε και άφησε τη σάλτσα να βράσει για μερικά λεπτά
- Χαμήλωσε κι άλλο τη φωτιά και πρόσθεσε τα ρεβύθια. Αλατοπιπέρωσε και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για ένα τέταρτο
- Στο μεταξύ ετοίμασε τα ζυμαρικά σε μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στράγγιξε και ρίξε στα ζυμαρικά σου τη σάλτσα ανακατεύοντας καλά
- Σέρβιρε με τριμμένο τυρί αν το επιθυμείς
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ