Ρεβυθοκεφτέδες με κολοκύθι

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Κάνε διαφορετικούς ρεβυθοκεφτέδες ή διαφορετικούς κολοκυθοκεφτέδες (όπως θέλεις πες τους) και σέβριρε με μια πικάντικη σαλτσούλα!

Συστατικά

  • 1 κονσέρβα έτοιμα ρεβύθια πλυμένα και σουρωμένα
  • μισό μέτριο κίτρινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φλιτζ. τριμμένο κολοκυθάκι
  • μισό φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • μισό κουτ. γλυκού αλάτι
  • ηλιέλαιο για το τηγάνι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Λιώσε τα ρεβύθια στο μούλτι να σχηματίσουν ένα σφιχτό πολτό.
  • Βάλε τον πολτό σε μπολ και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το κολοκυθάκι.
  • Με καθαρά χέρια ανακάτεψε καλά και σχημάτισε 10 μπιφτέκια. Άφησέ τα στην άκρη.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι σε ένα μεγάλο πιάτο.
  • Αλεύρωσε απαλά κάθε μπιφτέκι από όλες τις πλευρές.
  • Βάλε αρκετό λάδι σε ένα τηγάνι και μόλις κάψει βάλε ανά 3-4 τα μπιφτέκια και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές (περίπου 2-3 λεπτά για κάθε πλευρά).
  • Βάλε τα μπιφτέκια σε ταψί και ψήσε τα μέχρι να πάρουν ένα βαθύ καφέ χρώμα για 10-15 λεπτά.
  • Σέρβιρε με μαρμελάδα κρεμμυδιού ή σος γιαουρτιού ή τζατζίκι.

Tip

Κάνε κλικ και δες τη συνταγή για τη μαρμελάδα κρεμμυδιού και το τζατζίκι

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164