Ένα μπολ κρεμώδες ριζότο είναι ιδανικό για το βραδινό σου γεύμα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1,5 φλιτζ. ρύζι αρμπόριο
- 3/4 φλιτζ. λευκό κρασί ξηρό
- 4 φλιτζ. ζωμό κότας
- 2 φλιτζ. φρέσκο καλαμπόκι
- 200 γραμμ. ψιλοκομμένο καπνιστό χοιρινό
- 1 φλιτζ. τριμμένη μαλακή γραβιέρα
- 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σώταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
- Ρίξε το ρύζι και μαγείρεψέ το μέχρι να αρχίσει να διαφανίζει, ανακατεύοντας να μην κολλήσει, για 2-4 λεπτά.
- Πρόσθεσε το κρασί και ανακάτεψε μέχρι να απορροφηθεί, για 1-2 λεπτά. Αλατοπιπέρωσε.
- Πρόσθεσε 1 φλιτζάνι από το ζωμό και ανακάτεψε μέχρι να απορροφηθεί το υγρό, για 5-6 λεπτά.
- Επανάλαβε τη διαδικασία 2 φορές ακόμη.
- Πρόσθεσε το τελευταίο φλιτζάνι ζωμού μαζί με το καλαμπόκι και ανακάτεψε, αφήνοντας να βράσει μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και το καλαμπόκι να μαγειρευτεί.
- Πρόσθεσε το χοιρινό και μετά από 1-2 λεπτά βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Ρίξε το τυρί και ανακάτεψε να λιώσει.
- Πασπάλισε με το σχοινόπρασο και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.
- Σέρβιρέ το ζεστό με λίγο έξτρα σχοινόπρασο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ