Απολαυστικό και εύκολο στην παρασκευή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200g ρύζι σιταριού για ριζότο
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
- 25g μανιτάρια, τύπου πορτσίνι
- 100g φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε τέταρτα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 100ml λευκό κρασί
- 1l ζεστό ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος light
- 1 ματσάκι σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
- Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καλύπτεις το ρύζι με κρύο νερό.
- Βουτάς τα μανιτάρια πορτσίνι σε βραστό νερό σε ένα ξεχωριστό μπολ για 20 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με ελαιόλαδο, σοτάρεις το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά. Προσθέτεις τα μανιτάρια και μαγειρεύεις για άλλα 2 λεπτά.
- Παράλληλα, στραγγίζεις το ρύζι και το προσθέτεις στο τηγάνι μαζί με το κρασί.
- Σιγοβράζεις σε μέτρια φωτιά, μέχρι σχεδόν όλο τα υγρό να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συχνά.
- Αφού στραγγίξεις τα μανιτάρια πορτσίνι, τα προσθέτεις στο τηγάνι μαζί με το ζωμό λαχανικών.
- Ανακατεύεις πολύ καλά, ρίχνοντας 1 φλιτζάνι κάθε φορά και σιγοβράζεις ανακατεύοντας συχνά, μέχρι όλο το υγρό να απορροφηθεί. Θα σου πάρει περίπου 20 λεπτά συνολικά.
- Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος και συνεχίζεις το ανακάτεμα.
- Αλατοπιπερώνεις και απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ