Το κουσκούς είναι μια από τις πιο υγιεινές και βολικές επιλογές για σαλάτα όλο το καλοκαίρι! Εμείς προσθέσαμε φακές για περισσότερη θρεπτική αξία και σου σερβίρουμε μια χορταστική και υγιεινή σαλάτα. Για να αγοράσεις τα υλικά κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι φακές
- 3 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 ¼ φλιτζάνια νερό
- 1 φλιτζάνι κους κους
- 1/2 κ.σ. αλάτι
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο δυόσμο
- ¾ φλιτζάνι τριμμένη φέτα ή ροκφόρ
- 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι
- 1 μικρό iceberg
- 1 λεμόνι για γαρνίρισμα
- 6 τοματίνια cherry
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα βάλε τις φακές, κάλυψέ τες με νερό και βράστες μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 15 με 20 λεπτά. Στράγγισέ τες
- Bάλε σε μπολ και ρίξε μια κουταλιά χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο. Ανακάτευέ τες περιοδικά για να κρυώσουν.
- Σε μια κατσαρόλα βάλε 1 ¼ φλιτζ νερό να βράσει και ρίξε το κουσκους με λίγο αλάτι. Απομάκρυνε από τη φωτιά και άφησε το κουσκους σκεπασμένο για 5 λεπτά. Ανακάτεψέ το με ένα πιρούνι και βάλτο σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίξε 1 κουταλιά λάδι και άφησέ το να κρυώσει.
- Σε ένα μικρό μπολ πολτοποίησε το σκόρδο προσθέτοντας λίγο αλάτι. Ρίξε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές λεμόνι και τις 3 κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο και ανακάτεψέ το καλά.
- Ρίξε τις φακές και το dressing στο κουσκούς.
- Βάλε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Πριν σερβίρεις πρόσθεσε το τυρί και το δυόσμο, το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρές φέτες και αν χρειάζεται έξτρα αλάτι και πιπέρι.
- Για ντεκόρ βάλε ντοματάκια και φετούλες από λεμόνι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ