Ένας ακόμη τρόπος να εντάξεις ευχάριστα τα ρεβύθια – και γενικότερα τα όσπρια – στο τραπέζι σου. Μια σαλάτα που θα σε χορτάσει και θα αποτελέσει άνετα ακόμη και κυρίως πιάτο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι (200γρ.) ρεβύθια
- 120 γρ. λιαστές ντομάτες
- ½ φλτιζάνι σταφίδες
- 100 γρ. ρόκα
- 200 γρ. γλυκιά κολοκύθα σε κομματάκια
- 1/2 φλιτζάνι καρύδια πεκάν ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κ.σ. φρέσκο άνιθο ψιλοκομμένο
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα ρεβύθια να μουλιάσουν από βραδύς
- Στράγγιξε τα ρεβύθια και βάλε σε μια κατσαρόλα καλύπτοντας με άφθονο φρέσκο νερό
- Άσε τα ρεβύθια να βράσουν μαζί με την κολοκύθα και χαμήλωσε τη φωτιά αφήνοντας να ψηθεί μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια
- Στράγγιξε και πάλι και άφησε να κρυώσουν
- Σόταρε ελαφρά τα κομμάτια της κολοκύθας
- Ανάμειξε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί και περίχυσε με το λεμόνι και το ελαιόλαδο
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ