Βάλε τα όσπρια στη σαλάτα σου και σέρβιρε ένα χορταστικό πιάτο, με γεμάτη γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Τρυφερό σπανάκι, πικάντικη ρόκα και τραγανό μπέικον θα κάνουν εξαιρετική “παρέα” στα λευκά φασόλια σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6-7 φέτες μπέικον
- 4 κ.σ. λευκό ξύδι
- 1 βαζάκι ψητές πιπεριές Φλωρίνης
- 200γρ. φασόλια λευκά μουλιασμένα
- 200γρ. σπανάκι καθαρισμένο
- 1/2 ματσάκι ρόκα
- 5-6 φυλλαράκια πλατύφυλλο μαϊντανό
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μαγιονέζα
- Το χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα φασόλια να βράσουν για 20′ λεπτά. Δεν είναι κακό να κρατάνε λίγο στο στόμα, αρκεί να μην είναι σκληρά. Κατέβασε από τη φωτιά και στράγγιξε
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό σκεύος και φρυγάνισε το μπέικον για περίπου δύο λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάλε με κουτάλα και άφησε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσει
- Ρίξε στο ίδιο σκεύος που είχες το μπέικον το ξύδι και αφού ζεσταθεί καλά πρόσθεσε τις πιπεριές και τα φασόλια. Αλατοπιπέρωσε
- Βάλε σε ένα μπολ το λάδι, το λεμόνι, μαγιονέζα και αλατοπίπερο και ανακάτεψε
- Βάλε το σπανάκι και τη ρόκα σε ένα μπολ, πρόσθεσε το μπέικον κομμένο σε πιο μικρά κομμάτια, αλλά και τις πιπεριές σε λωρίδες. Ράντισε με το dressing σου, πασπάλισε με τα φυλλαράκια μαϊντανού, ανάμειξε απαλά και σέρβιρε
Tip
Η ίδια σαλάτα θα γίνει καταπληκτική και με μαυρομάτικα φασόλια. Αν τα μουλιάσεις για αρκετή ώρα σε μπόλικο νερό, τα μαυρομάτικα δεν θέλουν καν βράσιμο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ