Συνδυάζοντας φακές με σπανάκι πετυχαίνεις το πιο δυναμωτικό αποτέλεσμα! Πιάτο ιδανικό για vegeterian, εάν νηστεύεις, για κάθε περίσταση που θέλεις όσπρια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γραμμ. κόκκινες φακές πολύ καλά πλυμμένες
- 1 κ.σούπας κουρκουμά
- 4 κ.σούπας μαργαρίνη
- αλάτι
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.γλυκού κύμινο
- 1,5 κ.γλυκού σιναπόσπορο
- 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- χυμό 3 λεμονιών
- 1 μάτσο φύλλα από σπανάκι ψιλοκομμένα
- Για το σερβίρισμα
- Γιαούρτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τις φακές σε κατσαρόλα με 7 ποτήρια νερό, τον κουρκουμά, μία κουταλιά σούπας μαργαρίνη και 2 κ.γλυκού αλάτι.
- Μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, περίπου 20 λεπτά.
- Πολτοποίησε τις μισές φακές σε μπλέντερ ρίξε τες μέσα στην κατσαρόλα με τις υπόλοιπες.
- Ρίξε περισσότερο νερό εάν θέλεις να γίνει η σούπα πιο αραιή.
- Κράτα τη σούπα ζεστή.
- Όσο μαγειρεύονται οι φακές, βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με 2 κ.σούπας μαργαρίνει μαζί με το κύμινο και το σιναπόσπορο και σώταρε ανακατεύοντας μια-δυο φορές.
- Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει μετά από περίπου 10 λεπτά ρίξε τον κόλιανδρο και σώταρε μερικά λεπτά ακόμη. Βγάλε από τη φωτιά.
- Ρίξε τα κρεμμύδια μέσα στην κατσαρόλα με τις φακές και πρόσθεσε το χυμό των λεμονιών λίγο λίγο. Εάν χρειαστεί πρόσθεσε αλάτι αφού δοκιμάσεις πρώτα.
- Λίγο πριν σερβίρεις, σώταρε το σπανάκι στην υπόλοιπη μία κουταλιά μαργαρίνης μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι τόσο όσο να μαραθεί.
- Σέρβριρε βάζοντας σε κάθε μπολ σπανάκι, τη σούπα και από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι.
Tip
Εάν νηστεύεις ή έχεις δυσανεξία στα γαλακτοκομικά μην βάλεις το γιαούρτι στη σούπα σου. Σέρβιρε συνοδεύοντας με κομμάτια αραβικής ή κυπριακής πίτας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ