Σούπα κόκκινης φακής με σπανάκι

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Συνδυάζοντας φακές με σπανάκι πετυχαίνεις το πιο δυναμωτικό αποτέλεσμα! Πιάτο ιδανικό για vegeterian, εάν νηστεύεις, για κάθε περίσταση που θέλεις όσπρια!

Συστατικά

  • 400 γραμμ. κόκκινες φακές πολύ καλά πλυμμένες
  • 1 κ.σούπας κουρκουμά
  • 4 κ.σούπας μαργαρίνη
  • αλάτι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.γλυκού κύμινο
  • 1,5 κ.γλυκού σιναπόσπορο
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο
  • χυμό 3 λεμονιών
  • 1 μάτσο φύλλα από σπανάκι ψιλοκομμένα
  • Για το σερβίρισμα
  • Γιαούρτι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε τις φακές σε κατσαρόλα με 7 ποτήρια νερό, τον κουρκουμά, μία κουταλιά σούπας μαργαρίνη και 2 κ.γλυκού αλάτι.
  • Μόλις πάρουν βράση χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν οι φακές, περίπου 20 λεπτά.
  • Πολτοποίησε τις μισές φακές σε μπλέντερ ρίξε τες μέσα στην κατσαρόλα με τις υπόλοιπες.
  • Ρίξε περισσότερο νερό εάν θέλεις να γίνει η σούπα πιο αραιή.
  • Κράτα τη σούπα ζεστή.
  • Όσο μαγειρεύονται οι φακές, βάλε το κρεμμύδι σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά με 2 κ.σούπας μαργαρίνει μαζί με το κύμινο και το σιναπόσπορο και σώταρε ανακατεύοντας μια-δυο φορές.
  • Όταν το κρεμμύδι μαλακώσει μετά από περίπου 10 λεπτά ρίξε τον κόλιανδρο και σώταρε μερικά λεπτά ακόμη. Βγάλε από τη φωτιά.
  • Ρίξε τα κρεμμύδια μέσα στην κατσαρόλα με τις φακές και πρόσθεσε το χυμό των λεμονιών λίγο λίγο. Εάν χρειαστεί πρόσθεσε αλάτι αφού δοκιμάσεις πρώτα.
  • Λίγο πριν σερβίρεις, σώταρε το σπανάκι στην υπόλοιπη μία κουταλιά μαργαρίνης μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι τόσο όσο να μαραθεί.
  • Σέρβριρε βάζοντας σε κάθε μπολ σπανάκι, τη σούπα και από πάνω μια κουταλιά γιαούρτι.

Tip

Εάν νηστεύεις ή έχεις δυσανεξία στα γαλακτοκομικά μην βάλεις το γιαούρτι στη σούπα σου. Σέρβιρε συνοδεύοντας με κομμάτια αραβικής ή κυπριακής πίτας.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164