Σούπα λαχανικών με φακές

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ελαφριά σούπα με γλυκοπατάτες και χρωματιστές φακές

Συστατικά

  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κρεμμύδι
  • 2 φλ. πιπεριά
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ. γλυκοπατάτα
  • 1 φλ. ντομάτα
  • 1/2 φλ. κόκκινες φακές
  • 1/2 φλ. πράσινες φακές
  • 1 κ. σούπας κύμινο
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 1 φλ. νερό και 2 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 2 κ. σούπας κόλιανδρος
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράσε τις φακές σε άφθονο αλατισμένο νερό, σούρωσέ τες και άφησέ τες στην άκρη.
  • Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίξε το λάδι και τσιγάρισε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  • Πρόσθεσε τη γλυκοπατάτα σε κύβους, την ντομάτα, την πιπεριά, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι και ανακάτεψε καλά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
  • Πρόσθεσε τις φακές, το νερό, το ζωμό λαχανικών και το ξύδι και άσε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.
  • Σέρβιρε σε μπωλ με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και ράντισε με έξτρα ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164