Λαχταριστά φασόλια με καραμελωμένη ντομάτα και σέσκουλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλ. φασόλια
- 2 κρεμμύδια
- 8 σκελίδες σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
- 1 φινόκιο
- 1 κ. σούπας ξύδι
- 4 φλ. ζωμός λαχανικών
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε τα φασόλια, ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τέσσερα σκόρδα λιωμένα και τη δάφνη και σκέπασέ τα με νερό.
- Πρόσθεσε μπόλικο αλάτι, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν
- Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγείρεψε μέχρι να καραμελώσουν για περίπου πέντε λεπτά.
- Σπάσε με μια κουτάλα τις ντομάτες, ξύνοντας ελαφρώς την κατσαρόλα για τα καραμελωμένα υπολείμματα και μαγείρεψε για άλλα πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε τις ντομάτες και στην κατσαρόλα ζέστανε άλλες δύο κουταλιές λάδι, πρόσθεσε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τέσσερα λιωμένα σκόρδα, με αλατοπίπερο.
- Μαγείρεψε για περίπου οκτώ λεπτά και πρόσθεσε το ξύδι, τις ντομάτες και τα φασόλια με το ζωμό λαχανικών.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, άφησε να βράσει το φαγητό για μισή ώρα με 45 λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ