Σούπα με ντομάτα και φασόλια

2 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά φασόλια με καραμελωμένη ντομάτα και σέσκουλα

Συστατικά

  • 1 φλ. φασόλια
  • 2 κρεμμύδια
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία ντομάτα κονκασέ
  • 1 φινόκιο
  • 1 κ. σούπας ξύδι
  • 4 φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλε τα φασόλια, ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, τέσσερα σκόρδα λιωμένα και τη δάφνη και σκέπασέ τα με νερό.
  • Πρόσθεσε μπόλικο αλάτι, χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για 35 με 40 λεπτά, μέχρι τα φασόλια να μαλακώσουν
  • Ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μια κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και πρόσθεσε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγείρεψε μέχρι να καραμελώσουν για περίπου πέντε λεπτά.
  • Σπάσε με μια κουτάλα τις ντομάτες, ξύνοντας ελαφρώς την κατσαρόλα για τα καραμελωμένα υπολείμματα και μαγείρεψε για άλλα πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε τις ντομάτες και στην κατσαρόλα ζέστανε άλλες δύο κουταλιές λάδι, πρόσθεσε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φινόκιο σε λεπτές φέτες και τέσσερα λιωμένα σκόρδα, με αλατοπίπερο.
  • Μαγείρεψε για περίπου οκτώ λεπτά και πρόσθεσε το ξύδι, τις ντομάτες και τα φασόλια με το ζωμό λαχανικών.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, άφησε να βράσει το φαγητό για μισή ώρα με 45 λεπτά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164