Τα φαλάφελ ή ρεβυθοκεφτέδες είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο αγαπημένα νηστίσιμα σνακ. Σήμερα, το απογειώνουμε, τυλίγοντας το σε… τορτίγια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ρεβίθια
- 1/2 κουτ. του γλυκού σόδα μαγειρέματος
- 1 κουτ. της σούπας νερό
- 1 1/3 κουτ. της σούπας σπόροι σουσαμιού
- 2 κουτ. του γλυκού κύμινο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού baking powder
- 1/2 κουτ. του γλυκού πιπέρι
- 1/2 κουτ. του γλυκού τσίλι
- 1/2 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 1/4 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
- Λίγο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
- 4 τορτίγιες
- Ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1/2 φλιτζάνι γουακαμόλε
Τρόπος Μαγειρέματος
- Από το προηγούμενο βράδυ, τοποθετείς τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό, για να καθαρίσουν. Τα αφήνεις όσο κοιμάσαι ή τουλάχιστον οκτώ ώρες.
- Την επόμενη ημέρα, χτυπάς τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ, μέχρι να λιώσουν. Προσθέτεις λίγο νερό παράλληλα, μέχρι να λιώσει και να αποκτήσει απαλή υφή.
- Μόλις πάρει την υφή κρέμας, προσθέτεις όλα τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζεις να χτυπάς στο μπλέντερ.
- Σκεπάζεις το μείγμα με μία μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο για μία ώρα.
- Φοράς τα γάντια σου και αρχίζεις να πλάθεις μικρές μπαλίτσες.
- Ζεσταίνεις ένα τηγάνι με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
- Τηγανίζεις σταδιακά τις μπαλίτσες (4-5 λεπτά η κάθε πλευρά) και, μόλις ετοιμαστούν, τις τοποθετείς σε ένα χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι τους.
- Ανοίγεις τις τορτίγιες σου και τις αλείφεις με γουακαμόλε. Προσθέτεις τα φαλάφελ, τα ντοματίνια και τυλίγεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ