Παραδοσιακή, νόστιμη, θρεπτική και κατάλληλη για τις κρύες μέρες του χειμώνα η παραδοσιακή φασολάδα είναι ένα από τα ωραιότερα ελληνικά πιάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 γρ. φασόλια
- 1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκομμένο
- 3 καρότα κοµµένα σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδου, ολόκληρη
- 1 κουτί ολόκληρα ντοµατάκια ψιλοκοµµένα
- 1 κ.σ. πελτέ ντοµάτας
- 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- καυτερό κόκκινο πιπέρι
- πιπέρι
- 1/2 ματσάκι σέλινο ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τα φασόλια σε ένα μπολ γεμάτο νερό από το προηγούμενο βράδυ
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις το ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια αρχικά και στη συνέχεις προσθέτεις τα καρότα και το σέλινο
- Προσθέτεις τα φασόλια, το σκόρδο, και 1½ λίτρο ζεστό νερό και τα αφήνεις να πάρουν μία βράση σε δυνατή φωτιά
- Χαμηλώνεις και τα αφήνεις να βράσουν για 1 ώρα
- Προσθέτεις την ψιλοκομμένη ντοµάτα, τον πελτέ και αλάτι και αφήνεις τα φασόλια να βράσουν για 45 λεπτά ακόμη
- Μερικά λεπτά πριν τα βγάλεις από τη φωτιά προσθέτεις το κόκκινο πιπέρι και αν χρειάζεται λίγο νερό ακόμη αν χρειάζεται.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ