Η φάβα είναι ένα από τα παραδοσιακά και πιο γευστικά ορεκτικά και τέλεια για το σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ φάβα
- 750 ml νερό
- 2 μεσαία κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- κάπαρη
- ελιές
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ξεπλένεις καλά τη φάβα με κρύο νερό
- Ρίχνεις νερό και τη φάβα σε μια κατσαρόλα και περιμένεις να πάρει μία βράση σε δυνατή φωτιά
- Χαμηλώνεις τη φωτιά και την αφήνεις να βράσει αφαιρώντας με την τρυπητή κουτάλα τον αφρό που συγκεντρώνεται
- Προσθέτεις το κρεμμύδι και την αφήνεις να βράσει για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να πιει το νερό
- Ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και 2-3 λεπτά πριν τη βγάλεις από τη φωτιά ρίχνεις το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι
- Την βάζεις στο multi και την πολτοποιείς
- Σερβίρεις γαρνίροντας με κρεμμύδι, ελιές και κάπαρη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ