Μία φορά την εβδομάδα πρέπει να καταναλώνεις όσπρια, σύμφωνα με τους ειδικούς και οι γίγαντες είναι θρεπτικοί, χορταστικοί και απολαυστικοί ταυτόχρονα. Μην ξεχάσεις να τους συνοδεύσεις με φέτα και ζεστό ψωμί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό γίγαντες
- 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 700 γρ. φρέσκες ντομάτες τριμμένες χωρίς τα ζουμιά τους
- 2 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένα μόνο τα φύλλα
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μουλιάζεις τους γίγαντες στο νερό όπου έχεις προσθέσει μαγειρική σόδα, από το προηγούμενο βράδυ ή για 10 περίπου ώρες
- Γεμίζεις μια κατσαρόλα με νερό και τους βράζεις για μισή ώρα
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C
- Ρίχνεις σε ένα τηγάνι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σέλερι, το καρότο και το σκόρδο
- Προσθέτεις τη ζάχαρη, τις ντομάτες, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνεις να βράσουν για 10 λεπτά ακόμη.
- Σουρώνεις τους γίγαντες και τους ρίχνεις μέσα στο τηγάνι με τη σάλτσα και μετά όλο μαζί σε ένα ταψί
- Ανακατεύεις απαλά με την ξύλινη κουτάλα, προσθέτεις το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τους ψήνεις για 45 περίπου λεπτά
- Τους σερβίρεις ζεστούς.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ