Οι γίγαντες δεν μπορούν να λείπουν από το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό γίγαντες μουλιασμένους στο νερό από το προηγούμενο βράδυ
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
- 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- ½ μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σουρώνεις καλά τους γίγαντες ρίχνεις νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τους γίγαντες και τους αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 50 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αφαιρώντας τον αφρό
- Τους σουρώνεις μόλις είναι έτοιμοι και κρατάς 200 ml από το νερό
- Ρίχνεις σε ένα μικρό τηγανάκι το μισό ελαιόλαδο και σοτάρεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές, το σέλερι και τα καρότα και για 5 περίπου λεπτά
- Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς
- Βάζεις τους γίγαντες σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψί και προσθέτεις τα σοταρισμένα λαχανικά, τη ντομάτα κονκασέ, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το νερό από τους γίγαντες, τον άνηθο αλάτι και πιπέρι
- Αφήνεις τους γίγαντες να ψηθούν για 1 περίπου ώρα
- Σερβίρεις με ζεστό ψωμί.
Κεντρική photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ