Τα ρεβίθια συνδυάζονται τέλεια με τις γαρίδες σε ένα πιάτο νηστίσιμο και super γευστικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 κιλό ρεβίθια
- 15 γαρίδες καθαρισμένες
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 καρότα σε μικρές ροδέλες
- 2 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μουλιάζεις τα ρεβίθια σε ένα μπολ με νερό από το προηγούμενο βράδυ
- Κρατάς τα κελύφη από τις γαρίδες στην άκρη
- Ρίχνεις σε μια μεγάλη κατσαρόλα 1 λίτρο νερό, ζωμό λαχανικών και τα κεφάλια και τα κελύφη
- Το αφήνεις να βράσεις για μισή περίπου ώρα
- Σε ένα μικρό τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρεις τις πιπεριές Φλωρίνης, το πράσο, το καρότο, το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατεύοντας
- Ρίχνεις αλάτι και συνεχίζεις το σοτάρισμα
- Μόλις μαλακώσουν τα λαχανικά προσθέτεις τα ρεβίθια και μικρή ποσότητα ζωμού και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση
- Βάζεις τα ρεβίθια σε μία γάστρα και προσθέτεις ζωμό τόσο ώστε να καλυφθούν
- Τα ψήνεις στους 180 βαθμούς για 2 περίπου ώρες
- Σε μια κατσαρόλα με ζωμό από τα κέλυφη βράζεις τις γαρίδες για 1-2 λεπτά
- Σερβίρεις τα ρεβίθια και τοποθετείς από πάνω γαρίδες.
Photo: iStock
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ