Τα όσπρια είναι μία από τις πιο θρεπτικές τροφές και σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να βρίσκεται μία τουλάχιστον φορά την εβδομάδα στο τραπέζι. Σήμερα θα φτιάξεις τέλεια ρεβίθια με κολοκύθι που θα λατρέψεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 240 γρ. ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 φρ. κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκ.σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 κ.σ. κύμινο
- ½ κ.γλ. πάπρικα
- 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 750 ml νερό
- χυμό και ξύσμα από 2 μέτρια λεμόνια
- άνηθο ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάζεις τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ γεμάτο νερό για 6-8 ώρες
- Τα ξεπλένεις καλά και τα ρίχνεις σε μια κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 40 περίπου λεπτά
- Προσθέτεις αλάτι και τα αφήνεις να βράσουν για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς
- Τα σουρώνεις και τα αφήνεις στην άκρη
- Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν
- Προσθέτεις τα μπαχαρικά, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα κολοκυθάκια και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμη
- Ρίχνεις τα ρεβίθια, το νερό, τον ζωμό λαχανικών και τον πελτέ
- Ανακατεύεις καλά και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για 1 περίπου ώρα
- Τα αφαιρείς από την εστία και ρίχνεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Περιμένεις 5 περίπου λεπτά πριν σερβίρεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ