Ψημένα φασόλια με αυγά ποσέ και τσιγαριστά σέσκουλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κονσέρβα φασόλια
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. γλυκού μυρωδικά de Provence
- 1 ματσάκι σέσκουλα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/4 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 κ. σούπας χυμός λεμονιού
- 4 μεγάλα αυγά ποσέ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε δύο κουταλιές λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε τα φασόλια καλά σουρωμένα.
- Άφησέ τα να ψηθούν για περίπου τέσσερα λεπτά, χωρίς να ανακατεύεις.
- Πρόσθεσε μισό κουταλάκι αλάτι και ένα κουταλάκι βότανα de Provence και ανακάτεψε καλά.
- Άπλωσε και πάλι καλά τα φασόλια σε μία στρώση και άφησέ τα να ψηθούν για άλλα πέντε λεπτά.
- Ρίξε στο τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και πρόσθεσε τα φύλλα σέσκουλου ψιλοκομμένα, το υπόλοιπο αλάτι και τα βότανα με το σκόρδο και το μπούκοβο.
- Αφαίρεσε το τηγάνι από τη φωτιά, ράντισε τα υλικά με το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε.
- Μοίρασε το μείγμα σε τέσσερα πιάτα και τοποθέτησε από πάνω τα ποσαρισμένα αυγά με αλάτι και πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ