Κρεμώδης σούπα από κόκκινες φακές και λαχταριστές γλυκοπατάτες με γάλα καρύδας και κουρκουμά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας λάδι καρύδας
- 1,5 kg γλυκοπατάτες σε κύβους
- 1 lt ζωμός λαχανικών
- 1 φλ. κόκκινες φακές
- 1 κ. γλυκού κουρκουμάς
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 426 ml γάλα καρύδας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζέστανε το γάλα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις κάψει το λάδι πρόσθεσε τις γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους και άφησέ τες να σοταριστούν για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Πρόσθεσε τις φακές, το ζωμό, τον κουρκουμά και το αλάτι, δυνάμωσε τη φωτιά και άφησε να πάρουν βράση, ανακατεύοντας τακτικά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγόβρασε για περίπου 25 λεπτά.
- Ανακάτεψε το γάλα καρύδας στα υπόλοιπα υλικά και με το ραβδομπλέντερ λιώσε τη σούπα μέχρι να πολτοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Πρόσθεσε αλάτι αν χρειάζεται και σέρβιρε όσο η σούπα είναι ζεστή.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ