Αν είχες γιαγιά από την Μικρά Ασία δεν μπορεί… θα έπεσες επάνω σε ένα λαχταριστό πιατάκι με βελούδινο χούμους. Κρέμα από ρεβύθι με λίγο ταχίνι και υπέροχη γεύση. Ετοίμασέ το και σαν ντιπ για τα νάτσος ή τα κριτσινάκια σου σε απογευματινές συγκεντρώσεις για κρασάκι ή μπύρα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100 γρ. ρεβύθια αποφλοιωμένα
- Το χυμό από 2 λεμόνια
- 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο (Ή όσο πάρει)
- 1/4 του φλιτζανιού ταχίνι
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Πάπρικα
- Αλάτι/Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα ρεβύθια σε μια λεκάνη με νερό από την περασμένη νύχτα να μουλιάσουν καλά
- Στράγγιξε και σε φρέσκο νερό βράσε τα ρεβύθιαγια 10-15 λεπτά. Μην πετάξεις το νερό τους
- Άλεσε τα ρεβύθια σου σε μύλο ή στο μπλέντερ. Συμπλήρωνε λίγο, λίγο από το νερό αυτό όσο λιώνεις τα ρεβύθια σου να γίνουν ένας ομοιόμορφος πολτός
- Πρόσθεσε το ταχίνι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο και ανακάτεψε καλά να γίνουν ένα μείγμα μαζί με τα ρεβύθια
- Αλατοπιπέρωσε για να νοστιμίσεις και βάλε σιγά, σιγά και το ελαιόλαδο
- Σέρβιρε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και πάπρικα
Tip
Το ταχίνι είναι ένας πεντανόστιμος και θρεπτικός πολτός που φτιάχνεται από σουσάμι! Θα το βρεις σε όλα τα καλά super market
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ