Βελούδινο παγωτό με υπέροχο άρωμα κανέλα! Δεν χρειάζεται συστάσεις… απλώς να το δοκιμάσεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light
- 2 αυγά καλά χτυπημένα
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
- 3-4 ξυλάκια κανέλας για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει κατέβασε από τη φωτιά
- Ρίξε λίγο, λίγο το μισό μείγμα μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά χτυπώντας συνεχώς να μην ψηθούν τα αυγά
- Γύρισε και πάλι το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, συμπλήρωσε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και συνέχισε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
- Όταν το μείγμα πήξει αρκετά να στέκεται σε όλη την επιφάνεια ενός κουταλιού. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε τη βανίλια και την κανέλα
- Άφησε το παγωτό να κρυώσει και βάλε στην κατάψυξη, σκεπασμένο με μεμβράνη για να μην κάνει κρυσταλλάκια
- Ανακάτευε ανά μία ώρα, μέχρι να πήξει τελείως το παγωτό
- Σέρβιρε με ένα ξυλάκι κανέλας
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ