Παγωτό κανέλα…

3 Ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Βελούδινο παγωτό με υπέροχο άρωμα κανέλα! Δεν χρειάζεται συστάσεις… απλώς να το δοκιμάσεις!

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος light
  • 2 αυγά καλά χτυπημένα
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
  • 3-4 ξυλάκια κανέλας για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη με 1 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος και όταν το μείγμα αρχίσει να βράζει κατέβασε από τη φωτιά
  • Ρίξε λίγο, λίγο το μισό μείγμα μέσα σε ένα μπολ μαζί με τα αυγά χτυπώντας συνεχώς να μην ψηθούν τα αυγά
  • Γύρισε και πάλι το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα, συμπλήρωσε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και συνέχισε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς
  • Όταν το μείγμα πήξει αρκετά να στέκεται σε όλη την επιφάνεια ενός κουταλιού. Κατέβασε από τη φωτιά και ρίξε τη βανίλια και την κανέλα
  • Άφησε το παγωτό να κρυώσει και βάλε στην κατάψυξη, σκεπασμένο με μεμβράνη για να μην κάνει κρυσταλλάκια
  • Ανακάτευε ανά μία ώρα, μέχρι να πήξει τελείως το παγωτό
  • Σέρβιρε με ένα ξυλάκι κανέλας

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164