Η Nigella Lawson σου προτείνει μια… αρχοντική γεύση παγωτού με βάση το σαντορινιό βινσάντο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 584 ml κρέμα γάλακτος
- 200 ml κρασί vinsanto
- 8 κρόκους
- 6 κουταλιές σούπας μαλακή καστανή ζάχαρη
- παξιμάδια ή μπισκότα αμυγδάλου για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και το κρασί σε μια άλλη.
- Χτύπα τους κρόκου με τη ζάχαρη και ενώ χτυπάς ρίξε λίγο λίγο το ζεστό κρασί και μετά τη ζεστή κρέμα.
- Ρίξε το μίγμα σε μια κατσαρόλα και βάλ’ το στη φωτιά να βράσει.
- Ανακάτευε μέχρι να γίνει μια βελούδινη κρέμα, περίπου 10 λεπτά.
- Μόλις πήξει, βγάλε από τη φωτιά και άφησέ το να κρυώσει.
- Βάλε την κρέμα σε πλαστικό κατάλληλο για κατάψυξη και για παγωτό και βάλ’το στην κατάψυξη.
- Κάθε μία ώρα για 3 τρεις ώρες πρέπει να το βγάζεις και να το χτυπάς είτε στο μίξερ ή με το χέρι ή με μίξερ χειρός για να μην κρυσταλλώσει.
- Σέρβιρε σε ποτήρια κρασιού με θρυμματισμένα ή ολόκληρα μπισκότα.
Tip
Μπορείς να σερβίρεις με οποιαδήποτε γεύση μπισκότου σου αρέσει ακόμη και με σαβαγιάρ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ