Παϊδάκια με μαρινάδα από ρούμι

3 ώρες
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπορεί η συνταγή να είναι λίγο απαιτητική στο ψήσιμο, όμως ο Jamie Oliver εγγυάται για το αποτέλεσμα! Παϊδάκια μεθυσμένα με ρούμι και σπιτική σως ψημένα με ιδιαίτερη τεχνική!

Συστατικά

  • 1,5 κιλό χοιρινά παϊδάκια πλάτης άκοφτα
  • Για την πάστα
  • 5 κουταλιές σιρόπι σφένδαμου
  • 2 κουταλιές γλυκού καυτερή σάλτσα τσίλι
  • 1 κ.σούπας τριμμένο τζίντζερ σκόνη
  • 1 κ.σούπας Worcestershire σος
  • 1,5 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1,5 κ.γλυκού κύμινο
  • 1 κ.γλυκού μίγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
  • μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • Για τη σος
  • Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο
  • 3 γαρύφαλλα
  • 125 ml κέτσαπ
  • 60 ml σκούρο ρούμι
  • 1 κ.σούπας Worcestershire sauce
  • 3 κ.σούπας ξύδι
  • 1 κουταλίτσα μουστάρδα
  • μισή κ.γλυκού μπούκοβο
  • 50 γραμμ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ανάμειξε τα υλικά της πάστας με 2 κουταλάκια αλάτι σε ένα μπολ.
  • Σκούπισε καλά τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας, βάλτα σε μια λαμαρίνα και τρίψε την επιφάνειά τους με την πάστα.
  • Τύλιξέ τα σε μπόλικο αλουμινόχαρτο και άφησέ τα τουλάχιστον 3 ώρες να μαριναριστούν (το ιδανικό θα ήταν αποβραδίς).
  • Όταν είναι να τα ψήσεις βγάλε τα παϊδάκια από το ψυγείο, στράγγισε την έξτρα μαρινάδα και άφησέ τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Εν τω μεταξύ, ετοίμασε τα κάρβουνά σου έτσι ώστε στη μισή ψησταριά να έχεις κάρβουνα και στην άλλη μισή όχι). Χρειάζεσαι μέτρια φωτιά.
  • Τοποθέτησε τα παϊδάκια σου στην ψησταριά, στο κομμάτι χωρίς τα κάρβουνα που έχεις κάνει.
  • Σκέπασέ τα και άφησέ τα να ψήνονται με το αλουμινόχαρτο περίπου 2 ώρες
  • Εν τω μεταξύ, τρίψε το τζίντζερ και το σκόρδο σε ένα μικρό τηγάνι.
  • Ρίξε τα υλικά για τη σος στο τηγάνι μαζί με 80ml νερό και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας πού και πού.
  • Αλάτοπιπέρωσε και άφησέ το στην άκρη.
  • Βγάλε το κρέας από το αλουμινόχαρτο και άλειψέ το με τη σος που έφτιαξες.
  • Βάλε το κρέας πίσω στην ψησταριά (όχι απευθείας στη φλόγα) για άλλα 30 με 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, γυρίζοντάς το κάθε 10 λεπτά.
  • Άφησέ το να μείνει πέντε λεπτά πριν το κόψεις σε μερίδες.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164