Μπορεί η συνταγή να είναι λίγο απαιτητική στο ψήσιμο, όμως ο Jamie Oliver εγγυάται για το αποτέλεσμα! Παϊδάκια μεθυσμένα με ρούμι και σπιτική σως ψημένα με ιδιαίτερη τεχνική!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1,5 κιλό χοιρινά παϊδάκια πλάτης άκοφτα
- Για την πάστα
- 5 κουταλιές σιρόπι σφένδαμου
- 2 κουταλιές γλυκού καυτερή σάλτσα τσίλι
- 1 κ.σούπας τριμμένο τζίντζερ σκόνη
- 1 κ.σούπας Worcestershire σος
- 1,5 κ.γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1,5 κ.γλυκού κύμινο
- 1 κ.γλυκού μίγμα μπαχαρικών για μπάρμπεκιου
- μισό κουταλάκι μοσχοκάρυδο
- Για τη σος
- Ένα μικρό κομμάτι τζίντζερ καθαρισμένο
- 3 γαρύφαλλα
- 125 ml κέτσαπ
- 60 ml σκούρο ρούμι
- 1 κ.σούπας Worcestershire sauce
- 3 κ.σούπας ξύδι
- 1 κουταλίτσα μουστάρδα
- μισή κ.γλυκού μπούκοβο
- 50 γραμμ. μαύρη ζάχαρη μαλακή
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανάμειξε τα υλικά της πάστας με 2 κουταλάκια αλάτι σε ένα μπολ.
- Σκούπισε καλά τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας, βάλτα σε μια λαμαρίνα και τρίψε την επιφάνειά τους με την πάστα.
- Τύλιξέ τα σε μπόλικο αλουμινόχαρτο και άφησέ τα τουλάχιστον 3 ώρες να μαριναριστούν (το ιδανικό θα ήταν αποβραδίς).
- Όταν είναι να τα ψήσεις βγάλε τα παϊδάκια από το ψυγείο, στράγγισε την έξτρα μαρινάδα και άφησέ τα να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Εν τω μεταξύ, ετοίμασε τα κάρβουνά σου έτσι ώστε στη μισή ψησταριά να έχεις κάρβουνα και στην άλλη μισή όχι). Χρειάζεσαι μέτρια φωτιά.
- Τοποθέτησε τα παϊδάκια σου στην ψησταριά, στο κομμάτι χωρίς τα κάρβουνα που έχεις κάνει.
- Σκέπασέ τα και άφησέ τα να ψήνονται με το αλουμινόχαρτο περίπου 2 ώρες
- Εν τω μεταξύ, τρίψε το τζίντζερ και το σκόρδο σε ένα μικρό τηγάνι.
- Ρίξε τα υλικά για τη σος στο τηγάνι μαζί με 80ml νερό και σιγόβρασε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας πού και πού.
- Αλάτοπιπέρωσε και άφησέ το στην άκρη.
- Βγάλε το κρέας από το αλουμινόχαρτο και άλειψέ το με τη σος που έφτιαξες.
- Βάλε το κρέας πίσω στην ψησταριά (όχι απευθείας στη φλόγα) για άλλα 30 με 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει, γυρίζοντάς το κάθε 10 λεπτά.
- Άφησέ το να μείνει πέντε λεπτά πριν το κόψεις σε μερίδες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ