Μπορεί να μην το φτιάχνει η ίδια τουλάχιστον όμως ξέρει να το απολαμβάνει και να το ζητάει στο εστιατόριο Comme Ça, του chef David Myers όπου πολύ συχνά τρώει πρωινό! Pain perdu λέγεται η συνταγή γαλλιστί, αυγοφέτες το ξέρουμε ελληνικά!!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φρατζόλα μαλακό χωριάτικο ψωμί
- 4 μεγάλα αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα
- μισό φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
- 1 κ.γλυκού φανίλια
- Βούτυρο
- Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τη φρατζόλα σου σε φέτες των 2,5 εκατοστών.
- Βάλ’τες σε μία στρώση σε ταψί, πιέζοντάς τες αν χρειάζεται για να χωρέσουν.
- Χτύπα τα αυγά, το γάλα, την κρέμα και τη βανίλια σε μπολ.
- Ρίξε το μίγμα ομοιόμορφα πάνω από το ψωμί και άφησέ το να μουλιάσει μία ώρα στο ψυγείο.
- Βγάλε από το ψυγείο και άφησε το ψωμί να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά βάλε 1 κ.σούπας βούτυρο να λιώσει.
- Όσο το βούτυρο λιώνει βγάλε το ψωμί από το ταψί να στραγγίσει ένα λεπτό.
- Μόλις το βούτυρο αφρίσει βάλε το ψωμί στο τηγάνι (όσες φέτες χωράνε αφήνοντας κενό μεταξύ τους).
- Μόλις η κάτω πλευρά αρχίζει να ροδίζει γύρνα τις φέτες και ψήσε και από την άλλη πλευρά.
- Πασπάλισε με άχνη ζάχαρη και αν θέλεις κάποιο σιρόπι ή φρέσκα φρούτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ