“Όχι μόνο γευστικό ORAC γλυκό, αλλά και απόλυτα ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C που προέρχεται από τα φρούτα του δάσους, η οποία προστατεύει από λοιμώξεις. Η συγκεκριμένη γευστική πρόταση παράλληλα μας τροφοδοτεί με ασβέστιο και με βιταμίνη D που απαραίτητα δομικά συστατικά για την υγεία των οστών” εξηγεί ο Δημήτρης Γρηγοράκης
Μονάδες Orac 2.850
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 80ml κρέμα γάλακτος light
- 180 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 3 φύλλα ζελατίνης
- 250 ml φρέσκο γάλα 1,5% σε λιπαρά
- 1 βανίλια σκόνη
- 1 σφηνάκι σιρόπι βύσσινο
- 300 γρ. ανάμεικτα φρούτα του δάσους, κατεψυγμένα ή σε βαζάκι
- 50 γρ. μαύρη ζάχαρη για τα φρούτα
- Λίγο νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μία κατσαρόλα βάλε να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη μισή ποσότητα μαύρης ζάχαρης και τη βανίλια, ανακατεύοντας τακτικά
- Στο μεταξύ μούλιασε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό
- Κατέβασε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξε εκεί τη ζελατίνη καλά στραγγισμένη από το νερό. Ανακάτεψε καλά να διαλυθεί η ζελατίνη και η ζάχαρη
- Πέρασε το μείγμα από μια σίτα και μοίρασε σε 4 ατομικά, πυρίμαχα μπολάκια. Βάλε τις πανακότες για 8 ώρες στο ψυγείο
- Ετοίμασε το σιρόπι με την υπόλοιπη μαύρη ζάχαρη και λίγο νερό. Πρόσθεσε εκεί τα φρούτα του δάσους και ανακάτεψε, αφήνοντας το μείγμα να βράσει σε μέτρια φωτιά
- Απόσυρε το σιρόπι από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει
- Ξεφόρμαρε τις πανακότες σε μικρά πιατάκια και περίχυσε με το σιρόπι
Tip
Πώς θα ξεφορμάρεις την πανακότα χωρίς να τη χαλάσεις; Κάνε κλικ εδώ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ