Αφράτα pancakes γεμιστά με μούρα και σερβιρισμένα με σιρόπι σφενδάμου και βούτυρο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 1/2 φλ. αλεύρι γοχ
- 1/2 φλ. καλαμποκάλευρο
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 φλ. αριάνι
- 1 μεγάλο αυγό
- 1/4 φλ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κ. σούπας μέλι
- 3/4 φλ. βατόμουρα
- σιρόπι σφενδάμου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 100 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί στη μεσαία θέση.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το καλαμποκάλευρο, το baking powder, τη baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε το αριάνι με τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και το μέλι μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Βάλε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί και άλειψε με ένα πινέλο λάδι την επιφάνειά του.
- Ρίξε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακάτεψέ τα καλά, χωρίς να σχηματιστούν σβόλοι.
- Πρόσθεσε και τα βατόμουρα στο χυλό και ανακάτεψε προσεκτικά.
- Ρίξε 1/4 της κούπας για κάθε pancake στο τηγάνι, ώστε να σχηματιστεί ένας κύκλος και ψήσε για περίπου δύο λεπτά την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε τα pancakes που ετοιμάζονται στο ταψί του φούρνου για να διατηρηθούν ζεστά και συνέχισε με το υπόλοιπο μείγμα κάθε φορά.
- Σέρβιρε με σιρόπι σφενδάμου και μικρές κουταλιές βουτύρου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ