Ο Antonio Carluccio μας σερβίρει την πιο πλήρη και χρωματιστή καλοκαιρινή σαλάτα, με όλα τα στοιχεία της Μεσογειακής διατροφής, που δεν πρέπει να λείψει από το τραπέζι σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 φέτες ξεραμένο χωριάτικο ψωμί
- 300 γραμ. τοματίνια cherry κομμένα στη μέση
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 20 πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες
- 20 φύλλα βασιλικού+ μερικές κορυφές για το σερβίρισμα
- 120 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σούπας κόκκινο ξύδι
- 8 φιλέτα αντζούγιας κομμένα στα 4
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαλάκωσε το ψωμί βρέχοντάς το με λίγο κρύο νερό.
- Σπάσ’ το σε μπουκιές.
- Βάλε το ψωμί, τα τοματίνια, τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά, το σκόρδο, τις ελιές και το βασιλικό σε φύλλα σε σαλατιέρα και ανακάτεψε καλά.
- Ρίξε το λάδι και το ξύδι και αλατοπιπέρωσε.
- Ανακάτεψε καλά ώστε να πάει παντού το λάδι.
- Σέρβιρε με τις αντζούγιες και με κορυφές από βασιλικό.
Tip
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπαγιάτικο ψωμί που έχεις αργοψήσει σε χαμηλή θερμοκρασία στο φούρνο για να ξεραθεί ή και τα αγαπημένα σου παξιμάδια!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ