Παπαρδέλες με σπιτική σάλτσα ντομάτας και Κρόκο Κοζάνης. Yummy!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γρ. παπαρδέλες
- 20 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- Μερικές κλωστές από Κρόκο Κοζάνης
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
- 1 κουταλιά της σούπας λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνεις το λάδι και σοτάρεις το σκόρδο, την πάπρικα και το κρεμμύδι.
- Μόλις το σκόρδο αρχίσει να κοκκινίζει, το αφαιρείς και προσθέτεις στο τηγάνι τις τομάτες.
- Ανακατεύεις μέχρι να λιώσουν τα συστατικά και σβήνεις με το κρασί.
- Σκεπάζεις το τηγάνι με το καπάκι του και τα αφήνεις να βράσουν για 5 περίπου λεπτά.
- Παράλληλα, στην κατσαρόλα βράζεις τις παπαρδέλες σε νερό με Κρόκο Κοζάνης.
- Τις βγάζεις από τη φωτιά και σερβίρεις τις παπαρδέλες σε μια πιατέλα.
- Περιχύνεις με τη σάλτσα και σερβίρεις με άφθονο τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ