Λαχταριστή και τρυφερή φάβα για άλειμμα σε ψωμί και λαχανικά
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 gr φάβα πλυμένη
- 3/4 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ. γλυκού αλάτι
- καπνιστή πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη φάβα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με πέντε φλιτζάνια ζεστό νερό και ζέστανέ τα σε δυνατή φωτιά μέχρι να ξεκινήσει ο βρασμός.
- Αφαίρεσε όσο αφρό βγάλουν και πρόσθεσε το ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Μόλις αρχίσει να βράζει ξανά, χαμήλωσε τη φωτιά, κάλυψε την κατσαρόλα και άφησε να βράσουν τα υλικά για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
- Σβήσε τη φωτιά και πρόσθεσε το λάδι και το αλάτι.
- Με το ραβδομπλέντερ άλεσε τα υλικά μέχρι να γίνουν λείο μείγμα και πρόσθεσε αλάτι αν χρειαστεί.
- Άφησε τη φάβα να κρυώσει ελαφρώς και σέρβιρε ραντίζοντας με έξτρα ελαιόλαδο και πασπαλίζοντας με την πάπρικα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ