Παίρνεις ό,τι απέμεινε από το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι και το κάνεις… πίτα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 πακέτο φύλλο χωριάτικης υφής.
- 700 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς κόκκαλο, ψιλοκομμένο
- 1 κούπα βρασμένα, καθαρισμένα και κομμένα κάστανα
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι
- Λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- ½ κούπα σταφίδα
- 1 ποτηράκι λευκό κρασί
- 1 ματσάκι μαϊντανό, αλάτι, κόκκινο πιπέρι
- 1 αυγό
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα τηγάνι, σοτάρεις, αρχικά το κρεμμύδι με το κοτόπουλο. Μόλις το κοτόπουλο μπει σε κατάσταση βρασμού, σβήνεις με το λευκό κρασί.
- Ρίχνεις μέσα σιγά-σιγά τα κάστανα, τη σταφίδα, το μαϊντανό, το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι.
- Το απομακρύνεις από τη φωτιά και αφού κρυώσει λίγο, προσθέτεις το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
- Στρώνεις το ελαφρώς λαδωμένο σου ταψί με πατσαβουριασμένα φύλλα. Πάνω στα στρωμένα φύλλα, περιχύνεις το μείγμα και από πάνω σκεπάζεις με ακόμα περισσότερα φύλλα.
- Χτυπάς το αυγό με λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και με ένα πινελάκι “περνάς” τα πάνω φύλλα.
- Κάνεις μικρές χαρακιές με το μαχαίρι σου και την τρυπάς σε ορισμένα σημεία, για να παίρνει αέρα.
- Ψήνεις για περίπου 45 λεπτά στους 180 βαθμούς C.
- Απολαμβάνεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ