Η Αργυρώ σου δίνει τη συνταγή για μια παραδοσιακή, πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα κεικ, απλή, εύκολη και γιορτινή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γραμμ. μαργαρίνη
- 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 6 αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
- 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
- 1 βανίλια
- 2 κ.γλ. μαχλέπι κοπανισμένο
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ
- 1 φλ. τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και το αλάτι, μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών και στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ξύσμα, το μαχλέπι, τη βανίλια, το γάλα και το κονιάκ.
- Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε στο μείγμα των κρόκων εναλλάξ το αλεύρι με τη μαρέγκα, διπλώνοντας απαλά με μια σπάτουλα.
- Τέλος ρίχνουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε ελαφρά.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί Νο 30 και αδειάζουμε μέσα το μείγμα.
- Προσθέτουμε το νόμισμα και, αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τη βασιλόπιτα με φιλέ αμύγδαλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 55 λεπτά.
- Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη βγάζουμε από το ταψί σε σχάρα, για να κρυώσει.
- Κοσκινίζουμε πάνω, επίσης αν θέλουμε, ζάχαρη άχνη.
Tip
Βάλε τη βασιλόπιτά σου σε πιατέλα και δέσε γύρω της μια καθαρή, κόκκινη κορδέλα για έξτρα, γιορτινό ντεκόρ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ