Τραγανή ζυμη και παχύρευστη μαρμελάδα κάνουν ένα γλυκό ιδανικό για την άνοιξη, τη νηστεία και όχι μόνο! Η Αργυρώ μας δίνει τη συνταγη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για 2 τάρτες
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 300 γρ. βούτυρο
- 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 βανίλιες
- ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 100 ml νερό κρύο (6 κ.σ.)
- 300 γρ. μαρμελαδα φράουλα (δες εδώ τη συνταγή) ή άλλη της αρεσκείας σας (για κάθε πάστα φλόρα)
- Άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στον κάδο του μίξερ με τους κόφτες βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. Βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι το αλεύρι να θυμίζει βρεγμένη άμμο.
- Προσθέτουμε το κρύο νερό και βάζουμε το μίξερ σε λειτουργία για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι να μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα.
- Τη βγάζουμε, τη χωρίζουμε σε 2 μέρη, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την παγώνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης με πλάστη σε φύλλο πάχους 1,5 εκ., είτε ανάμεσα σε λαδόκολλες, είτε πασπαλίζοντας άχνη.
- Στρώνουμε το φύλλο στην ταρτιέρα και γεμίζουμε με την μαρμελάδα.
- Αν θέλουμε κρατάμε λίγη από τη ζύμη και πλάθουμε κορδόνια -λωρίδες τοποθετώντας τα πλεκτά επάνω στο γλυκό. Όμοια φτιάχνουμε και τη δεύτερη.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για περίπου 45′, μέχρι να ροδίσει.
- Προαιρετικά αχνίζουμε την πάστα φλόρα.
Tip
Μπορούμε να συντηρήσουμε το δεύτερο φύλλο τάρτας στην κατάψυξη για αρκετές εβδομάδες, αφού το τυλίξουμε καλά σε μεμβράνη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ