Η μέρα που έχει την τιμητική του πλησιάζει. Παστός μπακαλιάρος με σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου και εμείς έχουμε τα μυστικά του.
1. Πώς θα τον επιλέξεις! Τα παραδοσιακά πιάτα του μπακαλιάρου είναι είτε φιλέτο τηγανητό ή πλασμένος σε κροκέτες. Ανάλογα με την προτίμηση λοιπόν θα διαλέξεις και τον μπακαλιάρο. Καλό είναι δηλαδή για τις κροκέτες να αναζητήσεις τις συσκευασίες μπακαλιάτου που είναι καθαρισμένος από τα κόκκαλα. Ακόμη και ο παστός μπακαλιάρος πρέπει να είναι λευκός και όχι θαμπός, με ολόκληρα κομμάτια και όχι λιωμένα και κομμένα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
2. Πώς θα τον ξαλμυρίσεις. Όσο περισσότερο αφήσεις τον μπακαλιάρο στο νερό, τόσο λιγότερο αλάτι θα έχει. Αφαίρεσε τις χοντρές πετσούλες, τα μεγάλα κόκκαλα αν υπάρχουν και βάλε σε κομμάτια στη λεκάνη. Ένα καλό κόλπο είναι να βάλεις μια σχαρούλα στον πάτο του μπολ, για να μην ακουμπά το κρέας του ψαριού κάτω και τραβάει από το αλάτι που μένει στο νερό. Επίσης, όσες περισσότερες φορές αλλάξεις το νερό, τόσο καλύτερα θα φύγει το αλάτι.
Smart Tip: Υπολόγισε πως όσο πιο χοντρό είναι το κομμάτι, τόσο περισσότερο χρόνο θέλει μέσα στο νερό για να ξαλμυρίσει.
ΒΡΕΣ ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ