Cake pops κοτοπουλάκια

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Κανείς δεν θα ξέρει πως αυτά τα πασχαλινά cake pops είναι στην ουσία μια energy bar με έξτρα πρωτεΐνη και πολλά, πολλά μοναδικά συστατικά που θα σε γεμίσουν ενέργεια χωρίς πολλές θερμίδες και λιπαρά
100 θερμίδες/Ένα

Συστατικά

  • ¾ του φλιτζανιού αλεύρι ολικής
  • ½ φλιτζάνι βρώμη σε σκόνη
  • ½ φλιτζάνι λιναρόσπορο
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 κ.σ κανέλα
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ φλιτζάνι σος μήλου (Applesauce)
  • 4 ασπράδια αυγού
  • 2 βανίλιες
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 μεγάλη μπανάνα λιωμένη
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη λιωμένη
  • Για το γλάσο: 2 γεμάτες κ.σ. ορός γάλακτος σε σκόνη (πρωτεΐνη σε σκόνη) & επιπλέον για το στόλισμα
  • 1/3 του φλιτζανιού νερό
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής (κίτρινο και πορτοκαλί)
  • Σταγόνες μαύρης σοκολάτα
  • 12 στικ για cake pops

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε τα ασπράδια να αφρατέψουν και πρόσθεσε τη σος μήλου. Ανάμειξε το αλεύρι, τη βρώμη, το λιναρόσπορο, το baking powder, την κανέλα, το αλάτι και τη βανίλια. Πρόσθεσε στα ασπράδια μαζί με το νερό σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε να αναμειχθούν καλά
  • Εδώ είναι το ωραίο της υπόθεσης! Βάλε το μείγμα σε μπολ που αντέχει σε φούρνο μικροκυμάτων και ψήσε στο δυνατό για 5-6 λεπτά να φουσκώσει το κέικ. Αν δεν έχεις μικροκυμάτων απλά στρώσε το μείγμα σε ταψί και ψήσε στο φούρνο στους 180oC για 40-50 λεπτά να φουσκώσει και να ψηθεί.
  • Αφού κρυώσει λίγο για να μην σου λασπώσει, πάρε ένα πιρούνι και θρυμμάτισέ το κέικ όσο καλύτερα μπορείς
  • Πρόσθεσε τη λιωμένη μαργαρίνη και τη μπανάνα και πλάσε με τα χέρια σου να πάρεις ένα ομοιμόρφο μείγμα. Ίσως χρειαστεί λίγη μαργαρίνη ή μπανάνα επιπλέον για να πλάθεται
  • Με τα χέρια σου πλάσε μπαλάκια στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού στρώσε σε πιατέλα και βύθισε στο κέντρο τους από ένα στικ
  • Ανάμειξε τον ορό γάλακτος με νερό, όσο χρειάζεται για να πάρεις ένα γλάσο αρκετά αραιό ώστε να βυθίζεται σε αυτό το cake pop, αλλά και να στέκεται χωρίς να πέφτει. Κράτησε μια κουταλιά ξεχωριστά, πρόσθεσε περισσότερο ορό γάλακτος να γίνει μια πιο σφιχτή πάστα. Χρωμάτισε το περισσότερο γλάσο με κίτρινο χρώμα και την πιο σφιχτή πάστα με πορτοκαλί.
  • Βύθισε ένα, ένα τα cake pops να καλυφθούν καλά και άφησε να στεγνώσουν. Στόλισε το ράμφος με λίγο από την πορτοκαλί πάστα, αφού όμως στερεοποιηθεί ελαφρά η πρώτη στρώση και βάλε από δύο σταγόνες σοκολάτας για μάτια

Tip

Μπορείς για τα φτεράκια και το ράμφος να χρησιμοποιήσεις και ειδική ζαχαρόπαστα. Είναι τόσο μικρή η ποσότητα που δεν θα επηρεάσει τις θερμίδες του γλυκού

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164