Μαλακά μπισκότα με τραγανή ζάχαρη και βανίλια αν δεν προλαβαίνεις τα πασχαλινά κουλούρια
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 3/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλυκού baking soda
- ½ κ. γλυκού αλάτι
- 1 1/4 φλ. μαργαρίνη
- 2 φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 φλ. ζάχαρη για πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 175°C.
- Σε ένα μπωλ ανακάτεψε το αλεύρι, το baking soda και το αλάτι.
- Σε ένα μεγαλύτερο μπωλ ανακάτεψε με το μίξερ τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
- Πρόσθεσε τα αυγά ένα- ένα και το εκχύλισμα βανίλιας και μόλις το μείγμα γίνει λείο πρόσθεσε τα στερεά υλικά.
- Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη, πλάσε με τα χέρια σου μικρά μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και πέρασε κάθε ένα από το ¼ ζάχαρης.
- Τοποθέτησε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και σε απόσταση μεταξύ τους, γιατί θα απλώσουν, και πίεσέ τα ελαφρώς.
- Ψήσε για οκτώ με δέκα λεπτά, μέχρι να πάρουν τα μπισκότα ελαφρύ χρώμα στις άκρες και άφησέ τα να κρυώσουν τελείως σε μια σχάρα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ