Τραγανά φαλάφελ με καυτερή σάλτσα ντομάτας και φρέσκα ανοιξιάτικα βότανα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για τα φαλάφελ
- 12 κλωνάρια μέντα
- 12 κλωνάρια μαϊντανός
- 1 φλ. φιστίκια Αιγίνης
- 2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 λευκό κρεμμύδι
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. γλυκού κύμινο
- 1 κ. σούπας αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα ντομάτας
- 2 φλ. ντομάτα ψιλοκομμένη
- 1/2 κ. γλυκού μπούκοβο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κ. σούπας ρίγανη ψιλοκομμένη
- αλάτι, πιπέρι
- πίτες για τύλιγμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Στο μπλέντερ χτύπησε τα βότανα μέχρι να γίνουν πολτός, μαζί με τα φιστίκια, τα ρεβίθια, το σκόρδο, το λάδι και το κύμινο.
- Πρόσθεσε το αλεύρι και τη σόδα και συνέχισε να χτυπάς για μισό λεπτό ακόμη.
- Με τα χέρια πλάσε 20 κεφτέδες και τοποθέτησέ τους στο ταψί.
- Ψήσε για 15 λεπτά, γυρίζοντάς τους πλευρά στα μέσα του χρόνου.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας και άφησέ τα για μερικά λεπτά να αρωματιστούν μεταξύ τους.
- Στήσε τα φαλάφελ απλώνοντας τη σάλτσα στις πίτες, τοποθετώντας από πάνω τους κεφτέδες και πασπαλίζοντας με φρέσκα μυρωδικά (προαιρετικά).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ