Ζυμαρικά ολικής άλεσης με σάλτσα ταχίνι και ψητό μπρόκολο και κουνουπίδι
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 gr μπρόκολο
- 200 gr κουνουπίδι
- 200gr φασόλια
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1/4 φλ. ταχίνι
- 1 λεμόνι
- 230 gr fettuccini ολικής άλεσης
- 1 κ. γλυκού Tabasco
- 1 κ. γλυκού σησαμέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς και ανακάτεψε τα λαχανικά με το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Άπλωσε τα λαχανικά σε ένα μεγάλο ταψί και ψήσε για περίπου 20 λεπτά, γυρίζοντάς τα στο μέσο του χρόνου.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ταχίνι με μισό φλιτζάνι ζεστό νερό, αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Αφού τα σουρώσεις, ξαναγύρισέ τα στην κατσαρόλα και ανακάτεψέ τα με τη σάλτσα από ταχίνι.
- Σε ένα μικρό μπολάκι ανακάτεψε το Tabasco με το σησαμέλαιο.
- Σέρβιρε τα fettuccini σε μια μεγάλη πιατέλα, τοποθετώντας από πάνω τα ψητά λαχανικά και ραντίζοντας με τη σάλτσα Tabasco και μερικές ακόμη σταγόνες λεμονιού.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ