Φωλιές καρύδας με κρέμα λεμόνι

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα γλυκό που θα σε ξετρελάνει φέτος το Πάσχα. Θα το ετοιμάσεις εύκολα και θα ξεφύγεις από τα κλασικά κουλούρια ή το τσουρέκι που συνηθίζεται αυτές τις ημέρες!

Συστατικά

  • 2/3 του φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 βανίλια
  • Αλάτι στη μύτη του κουταλιού
  • 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 3 ½ φλιτζάνια τριμμένη καρύδα
  • Για την κρέμα λεμονιού: 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι (θα χρειαστείς τόσο το χυμό, όσο και το ξίσμα)
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο
  • Jelly beans σε σχήμα αυγού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160oC. Παράλληλα στρώσε σε ρηχό ταψί λαδόκολλα ή μια σιλικόνη
  • Σε μεγάλο μπολ ανάμειξε το ζαχαρούχο, το ασπράδι, τη βαίλια, το χυμό λεμόνι και το αλάτι. Ανακάτεψε καλά και πρόσθεσε το ξύσμα και την καρύδα. Ανάμειξε όλα τα υλικά
  • Με ένα κουτάλι “κόψε” δύο κουταλιές της σούπας περίπου από το μείγμα για κάθε φωλιά στη λαδόκολλα. Μορφοποίησε τα κουλουράκια σου σαν φωλιές πιέζοντας στο κέντρο με τον αντίχεριρά σου
  • Βάλε το ταψί στο φούρνο και ψήσε για 20′ λεπτά περίπου, να αρχίσει να χρυσαφίζει στις άκρες
  • Όσο ψήνονται οι φωλιές ετοίμασε την κρέμα. Βάλε τη ζάχαρη με το ξύσμα σε ένα μπολ
  • Χτύπησε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και γύρισέ τα στο μπολ με τη ζάχαρη. Συνέχισε προσθέτοντας το βούτυρο σε μικρά κυβάκια
  • Βάλε το μπολ σε μπεν μαρί (με το νερό μόλις που βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά), ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώσπου να πήξει η κρέμα. Χρειάζεται περίπου 20 λεπτά, όσο δηλαδή θέλουν και οι φωλιές σου να ψηθούν
  • Βγάλε τις φωλιές από το φούρνο και αφού κρυώσουν ένα λεπτό, πίεσε και πάλι με τον αντίχειρά σου στο κέντρο να δημιουργήσεις το κοίλο σημείο που θα γεμίσεις με την κρέμα. Άφησε να κρυώσουν για 5′-10′ λεπτά ώστε να σφίξουν και βγάλε από τη λαδόκολλα. Δώσε χρόνο στα γλυκά να κρυώσουν τελείως
  • Βάλε μια κουταλιά από την κρέμα λεμονιού στο κέντρο κάθε φωλιάς και στόλισε με ένα, δύο αυγά.

Tip

Αν η καρύδα δεν είναι το αγαπημένο σου υλικό, δοκίμασε να φτιάξεις το ίδιο ακριβώς γλυκό με νιφάδες βρώμης

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164