Πάνω που το τσουρέκι αρχίζει να μπαγιατεύει του δίνεις ένα απολαυστικό make over. Ετοιμάζεις french toast, περιχύνεις με υπέροχη σος από φράουλα και blueberry και σερβίρεις με απολαυστικό παγωτό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 αυγά
- 4 κ.σ. γάλα
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 1 σταγόνα εκχύλισμα βανίλιας (μπορείς εναλλακτικά να βάλεις 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού)
- 4 παχιές φέτες τσουρέκι
- 1 κύβο βούτυρο ανάλατο
- 4 μπάλες παγωτό βανίλια
- Για τη σος: 50γρ. φράουλες
- 50γρ. blueberries
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα υλικά για τη σος σε ένα βαθύ τηγανάκι. Ζέστανε ελαφρά να αρχίσουν τα φρούτα σου να βγάζουν τους χυμούς τους. Ανακίνησε το σκεύος ελαφρά και άφησε να σιγοβράσει για 3-4 λεπτά και να δέσει
- Χτύπησε τώρα τα αυγά σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια. Βύθισε το τσουρέκι στο μείγμα να καλυφθεί καλά από κάθε πλευρά
- Ζέστανε λίγο βούτυρο και ψήσε τις φέτες το τσουρέκι να πάρουν χρυσεφένιο χρώμα και από τις δύο πλευρές
- Σέρβιρε κάθε φέτα με μια μπάλα παγωτό και τη σος από φράουλα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ