Κι όμως το ψητό αρνάκι σου μπορεί να γίνει εκλεκτός μεζές για ούζο ή μπίρα. Ψιλόκοψε το και ετοίμασε απολαυστικά μυρωδάτα κεφτεδάκια, σερβιρισμένα σε σος γιαουρτιού. Εμείς το φτιάχνουμε με μπόλικα λαχανικά, αλλά και βρώμη για να αυξήσεις την πρόσληψη φυτικών ινών σε κάθε μπουκιά.
90 Θερμίδες/Ένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250 γρ. ψητό αρνί ή κατσίκι
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1/2 κ.γ. ξηρό δυόσμο
- 1 κ.γ. κόλιαντρο σε σκόνη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Ελαιόλαδο
- 100 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 μικρό αυγό
- Για τη σος: 1/2 αγγουράκι κομμένο σε κυβάκια
- 1 μικρή ντομάτα σε κυβάκια
- 1 γιαουρτάκι (200ml)
- 4-5 φυλλαράκια μέντας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι & Πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψιλόκοψε το κρέας όσο περισσότερο μπορείς και βάλε σε ένα μπολ. Λιώσε το σκόρδο και πρόσθεσε με το δυσόμο και το κόλιαντρο και λίγο ελαιόλαδο στο κρέας. Σκέπασε το μπολ και άφησε να μαριναριστεί για 1 ώρα
- Στο μεταξύ ετοίμασε τη σος. Βάλε το αγγουράκι και τη ντομάτα σε κυβάκια σε ένα μπολ. Πρόσθεσε το γιαούρτι, τη μέντα ψιλοκομμένη και λίγο ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και αλατοπιπέρωσε. Άφησε στο ψυγείο να παγώσει
- Πρόσθεσε τη βρώμη και το αυγό στο κρέας και πλάσε να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Πλάσε τα κεφτεδάκια σου σε μικρά μπαλάκια και βάλε σε μικρά καραμελόχαρτα και σε ταψάκι. Βάλε στις αντιστάσεις του φούρνου στους 200oC και άφησε να ψηθούν για 10-15′ λεπτά. Γύρισε μέσα στο καραμελόχαρτο να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά και βγάλε από το φούρνο να κρυώσουν
- Βάλε μια κουταλιά από τη σος γιαουρτιού και από πάνω από ένα κεφτεδάκι. Σέρβιρε σαν finger foοd με οδοντογλυφίδα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ