Η παράδοση θέλει την Κυριακή των Βαΐων να μπορείς να ετοιμάσεις ψάρι, μέσα στη νηστεία. Και μάλιστα η εκκλησία αναφέρει συγκεκριμένα τον κολιό. Μπορεί λοιπόν ο κολιός να είναι τον Αύγουστο, κάνε όμως μια εξαίρεση και απόλαυσέ τον με ντοματούλα και σκορδάκι στο φούρνο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/ κιλό κολιοί
- 3 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 ματσάκι μαϊντανο (χωρίς το μίσχο)
- 5 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 2 ώριμες σφιχτές ντομάτες
- Αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1/4 του φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1/4 του φλιτζανιού νερό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε τους κολιούς (ρώτησε τον ψαρά σου, αν μπορεί να το κάνει για εσένα) αλατοπιπέρωσε και στρώσε σε πυρίμαχο ταψί
- Βάλε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα να κάψει και σόταρε το κρεμμυδάκι και το σκόρδο
- Στη συνέχεια σβήσε με το κρασί, άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ και πρόσθεσε τις τριμμένες ντομάτες, το μαϊνατό και αλατοπιπέρωσε
- Συμπλήρωσε και τη ζάχαρη με το νερό και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει για μερικά λεπτά
- Περίχυσε με τη σάλτσα τα ψαράκια σου, άπλωσε τις ροδέλες ντομάτας ακι ψήσε στο φούρνο στους 190oC για 1 ώρα περίπου
- Φρόντισε να προσθέσεις λίγο νερό αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ψησίματος
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ