Λαχταριστή μαγειρίτσα για την Ανάσταση

1 ώρα 45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Γευστική και μυρωδάτη μαγειρίτσα με αυγολέμονο και ρύζι

Συστατικά

  • 1 kg εντόσθια αρνιού
  • έντερα από ένα αρνί
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3 μαρούλια κομμένα
  • 5 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 αυγά
  • χυμός από 2 λεμόνια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλύνε πολύ καλά τα εντόσθια (καρδιά, συκώτι, νεφρά) σε τρεχούμενο νερό και άφησέ τα στην άκρη.
  • Πλύνε σχολαστικά τα έντερα, ανοίγοντάς τα κατά μήκος και τρίβοντάς τα με αλάτι και λεμόνι δύο φορές, ώστε να καθαριστούν και εσωτερικά.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα κάλυψε τα εντόσθια με νερό και μπλανσάρισέ τα σε δυνατή φωτιά για περίπου τρία λεπτά.
  • Πρόσθεσε και τα έντερα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά.
  • Σούρωσε τα υλικά και άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα κόψεις σε μικρές μπουκιές.
  •  Ζέστανε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμύδια και το κρέας και σοτάρισε για πέντε λεπτά.
  • Πρόσθεσε δύο ποτήρια ζεστό νερό και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το χοντροκομμένο μαρούλι, μαγείρεψε για 10 λεπτά και αλατοπιπέρωσε.
  • Ανακάτεψε καλά και μαγείρεψε τη μαγειρίτσα με το καπάκι για περίπου 40-50 λεπτά ακόμα. Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου πρόσθεσε και το ρύζι και ανακάτεψε.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα με προσοχή πρόσθεσε το μείγμα κρόκων.
  • Σταδιακά πρόσθεσε με προσοχή λίγο-λίγο μερικές κουτάλες από το ζεστό ζωμό της μαγειρίτσας, ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να μην “κόψει” το αυγό
  • Ρίξε προσεκτικά το μείγμα στην κατσαρόλα και πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
  • Σέρβιρε τη μαγειρίτσα όσο είναι ακόμα ζεστή με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164