Μανιταρόπιτα νηστίσιμη

1 Ώρα και 30 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια αρωματική πίτα ό, τι πρέπει για τη νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας που ξεκινά. Μανιτάρια, φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά και όλη η γεύση, χωρίς να “παραβιάζεις” τη νηστεία σου!

Συστατικά

  • 1 συσκευσία χωριάτικο φύλλο
  • 600 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (Πορτομπέλο και μανιτάρια button) κομμένα σε φέτες
  • 1/2  ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. μαργαρίνη
  • 1 κ.γ. ξηρό δυόσμο
  • Αλάτι, κόκκινο πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σόταρε το ξερό κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να γυαλίσει. Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και το πράσο και συνέχισε για 1-2 λεπτά
  • Στη συνέχεια ρίξε τα μανιτάρια και σόταρε για να μαλακώσουν
  • Σβήσε με το κρασί και πρόσθεσε τον δυόσμο και αλατοπίπερο. Αφού πιει τα περισσότερα υγρά του κατέβασε από τη φωτιά
  • Λάδωσε ένα στρογγυλό ταψί και παράλληλα λιώσε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι
  • Στρώσε ένα φύλλο στο ταψί, αφήνοντας τις άκρες να εξέχουν για να σκεάσεις στη συνέχεια. Άλειψε με τη μαργαρίνη και από πάνω πρόσθεσε ένα δεύτερο φύλλο.
  • Πρόσθεσε με τον ίδιο τρόπο άλλα δύο φύλλα.  Μπορείς να μοιράσεις τα κομμάτια που εξέχουν βάζοντας τα φύλλα πότε πιο δεξιά και πότε πιο αριστερά
  • Άπλωσε τη μισή γέμιση καλά και σκέπασε από πάνω με δύο ακόμη φύλλα. Ρίξε την υπόλοιπη γέμιση, γύρισε τις άκρες προς τα μέσα και σκέπασε με όσα φύλλα μένουν
  • Ράντισε ελαφρά την επιφάνεια με λίγη μαργαρίνη και χλιαρό νεράκι και ψήσε στο φούρνο στους 200oC για περίπου 45 λεπτά

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164