Μαριναρισμένο αρνίσιο μπούτι με αρωματικές πατάτες

1 ώρα 35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
8
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανό και ζουμερό αρνί στο φούρνο με βότανα και σάλτσα μέντας

Συστατικά

  • 2 kg μπούτι αρνιού
  • 1 κεφάλι σκόρδο
  • ½ ματσάκι φρέσκο δενδρολίβανο
  • 1.5 kg πατάτες
  • 1 λεμόνι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μέντα
  • 1 κ. γλυκού ζάχαρη
  • 3 κ. σούπας ξύδι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Άφησε το αρνί εκτός ψυγείου για μία ώρα ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε ένα ταψί για τις πατάτες στον πάτο του.
  • Σπάσε το κεφάλι σκόρδου σε σκελίδες και έπειτα καθάρισε μόνο τρεις από αυτές.
  • Ψιλόκοψε τα φύλλα από το μισό δενδρολίβανο και καθάρισε και κόψε στη μέση τις πατάτες.
  • Σε ένα μπολ τρίψε τις τρεις σκελίδες σκόρδο, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο δενδρολίβανο, το ξύσμα από ένα λεμόνι και λίγο λάδι και ανακάτεψε τα υλικά.
  • Αλατοπιπέρωσε το αρνί και άλειψέ το με το μείγμα σκόρδου σε όλη την επιφάνειά του και τοποθέτησέ το σε μια σχάρα πάνω από το ταψί για τις πατάτες.
  • Ψήσε το αρνί για μιάμιση ώρα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει, βράσε τις πατάτες για πέντε λεπτά, σούρωσέ τες καλά.
  • Σοτάρισέ τες στο κατσαρολάκι με το υπόλοιπο δενδρολίβανο και το υπόλοιπο σκόρδο με αλατοπίπερο και λίγο λάδι για τρία λεπτά.
  • Ρίξε τις πατάτες με τα υπόλοιπα υλικά στο ταψί που είναι στο φούρνο και ψήσε μέχρι να τελειώσει το αρνί.
  • Σε ένα μπολ ρίξε την ψιλοκομμένη μέντα, τη ζάχαρη, μία πρέζα αλάτι, μία κουταλιά ζεστό νερό και το ξύδι.
  • Μόλις ψηθεί το αρνί, άφησέ το για 15 λεπτά να “σταθεί” και σέρβιρε με τις ψητές πατάτες και τη σάλτσα μέντας.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164