Μπισκότα γεμιστά κουνελάκια

1Ω & 20'
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Πήραμε μια κλασική συνταγή για μπισκότα σε σχήμα κουνελιού, παραλλάξαμε κάποια υλικά για να τη φέρουμε στα fitness μέτρα σου και σου παρουσιάζουμε τα πιο νόστιμα και ελαφριά γεμιστά μπισκότα.
192 θερμίδες/ένα (*αν τα κουπάτ σου είναι μικρά η θερμίδες είναι λιγότερες. Αναφερόμαστε σε μέγεθος τουλάχιστον 10-15 εκατοστών)

Συστατικά

  • 200 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κ.γ. στέβια
  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 βανίλια
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι χαρουπιού
  • 2/3 του φλιτζανιού κακάο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. baking soda
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα 2%
  • Για τη γέμιση: ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 φλιτζάνι φυτική σαντιγί
  • 1 βανίλια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Χτύπησε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη να ασπρίσουν. Πρόσθεσε και τη στέβια. Συμπλήρωσε το αυγό και συνέχισε το χτύπημα και πρόσθεσε και τη βανίλια
  • Σε άλλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι, το κακάο, τη baking soda και το αλάτι. Ρίξε στο μείγμα με το αυγό σταδιακά, προσθέτοντας και το γάλα για να ενσωματωθεί καλά το αλεύρι και όλα τα στέρεα υλικά.
  • Άφησε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες να σταθεί.
  • Στο μεταξύ χτύπησε το ασπράδι να αφρατέψει και να σφίξει καλά. Ενσωμάτωσέ το στη ζύμη σου απαλά με μια σπάτουλα
  • Άπλωσε το μείγμα σε λαδόκολλα σε ομοιόμορφο στρώμα 2-3 εκατωστών πάνω σε λαμαρίνα. Βάλε στο φούρνο για 15′ λεπτά περίπου. Αν το ταψί σου είναι μικρό επανάλαβε τη διαδικασία ή βάλε δύο ταψιά μαζί στο φούρνο
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τη σαντιγί με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Πρόσθεσε τη βανίλια και άφησε στο ψυγείο
  • Με κουπάτ κόψε τα μπισκότα σου στο σχέδιο του λαγού. Άλειψε με μια λεπτή στρώση από τη γέμιση και σκέπασε με ένα ακόμη μπισκότο. Αν θές βάλε μια ροζέτα σαντιγί για ουρά. Επανάλαβε τη διαδικασία για όλα τα μπισκότα

Tip

Το αλεύρι χαρουπιού θα το βρεις σε όλα τα καταστήματα με βιολογικά προϊόντα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164