Ακούγεται σαν ψέμμα, όμως ο Απρίλης είναι εδώ και σύντομα θα γιορτάσουμε το Πάσχα. Μπαίνουμε σε κλίμα πασχαλινό με απίθανα κουλουράκια κανέλας! Νηστίσιμα φυσικά για να μπορείς να τα απολαύσεις ακόμη κι αν νηστεύεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλου Αγίου Γεωργίου
- 1 κ.γ. baking powder
- 2 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.γ. baking soda
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 200 γραμ. ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αναψυκτικό πορτοκάλι με ανθρακικό
- 3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. λικέρ εσπεριδοειδών ή λικέρ κανέλας
- Το ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κοσκίνισε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλου Αγίου Γεωργίου μαζί με το baking powder, τη baking soda και την κανέλα
- Βάλε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη με το λάδι, την πορτοκαλάδα, το λάδι και το λικέρ και χτύπησε ώσπου να λιώσει
- Γύρισε τώρα το μείγμα της ζάχαρης στα στερά σου υλικά και ζύμωσε καλά με τα χέρια σου. Πρόσθεσε και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνέχισε το ζύμωμα (δεν χρειάζεται πολύ παίδεμα) να πάρεις μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει. Αν δεις πως παραμένει αρκετά κολλώδης, πρόσθεσε αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλου Αγίου Γεωργίου
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC και στρώσε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα. Πλάσε τα κουλουράκια σε ό, τι σχήμα εσύ θέλεις. Κοτσίδες, στρογγυλά ή σαλιγκαράκια. Πρόσεξε να μην τα στριμώξεις πολύ στο ταψί γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν
- Βάλε στο φούρνο για 20′ λεπτά περίπου να πάρουν ελαφρύ χρώμα
Tip
Όσο πιο επιδέξιο και λεπτεπίλεπτο είναι στο σχέδιο του κουλουριού τόσο καλύτερα. Αν τα πλάσεις μεγάλα θα παραφουσκώσουν και θα χάσουν το σχήμα τους
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ