Λαχταριστή σούπα με συκώτι αρνιού, άνηθο και αρωματικό αυγολέμονο
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 kg εντόσθια αρνιού
- έντερα από ένα αρνί
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 3 μαρούλια κομμένα
- 5 κ. σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 2 αυγά
- χυμός από 2 λεμόνια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε πολύ καλά τα εντόσθια (καρδιά, συκώτι, νεφρά) σε τρεχούμενο νερό και άφησέ τα στην άκρη.
- Πλύνε σχολαστικά τα έντερα, ανοίγοντάς τα κατά μήκος και τρίβοντάς τα με αλάτι και λεμόνι δύο φορές, ώστε να καθαριστούν και εσωτερικά.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα κάλυψε τα εντόσθια με νερό και μπλανσάρισέ τα σε δυνατή φωτιά για περίπου τρία λεπτά.
- Πρόσθεσε και τα έντερα και συνέχισε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά.
- Σούρωσε τα υλικά και άφησέ τα να κρυώσουν πριν τα κόψεις σε μικρές μπουκιές.
- Ζέστανε ξανά την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το λάδι, τα κρεμμύδια και το κρέας και σοτάρισε για πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε δύο ποτήρια ζεστό νερό και σιγόβρασε για 10 λεπτά.
- Πρόσθεσε το χοντροκομμένο μαρούλι, μαγείρεψε για 10 λεπτά και αλατοπιπέρωσε.
- Ανακάτεψε καλά και μαγείρεψε τη μαγειρίτσα με το καπάκι για περίπου 40-50 λεπτά ακόμα. Περίπου 10 λεπτά πριν από το τέλος του χρόνου πρόσθεσε και το ρύζι και ανακάτεψε.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε τους κρόκους με το χυμό λεμονιού.
- Σε ένα δεύτερο μπολ χτύπησε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν και έπειτα με προσοχή πρόσθεσε το μείγμα κρόκων.
- Σταδιακά πρόσθεσε με προσοχή λίγο-λίγο μερικές κουτάλες από το ζεστό ζωμό της μαγειρίτσας, ανακατεύοντας διαρκώς, ώστε να μην “κόψει” το αυγό
- Ρίξε προσεκτικά το μείγμα στην κατσαρόλα και πρόσθεσε τον ψιλοκομμένο άνηθο.
- Σέρβιρε τη μαγειρίτσα όσο είναι ακόμα ζεστή με έξτρα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ