Επιστροφή από την εκκλησία και κατ’ ευθείαν ένα λαμπερό τραπέζι να σε περιμένει. Η ζεστή μαγειρίτσα είναι εκεί για να σου θυμίσει τα παιδικά χρόνια. Να σε ζεστάνει, να σε χορτάσει… απλά απολαυστική!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συκωταριά
- 2-3 έντερα
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 2 μαρούλια ψιλοκομμένα
- 10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ρύζι
- 3 αυγά
- 2 μεγάλα λεμόνια
- 1 ματσάκι Άνηθος
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλύνε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και βάλτα σε μια λεκάνη
- Σε μεγάλη κατσαρόλα βάλε νερό να βράσει καλά και ρίξε για λίγα λεπτά τα έντερα και τη συκωταριά να τη ζεματίσεις
- Στη συνέχεια κόψε σε μικρά κομματάκια και βάλε στην κατσαρόλα (σε καθαρό νερό) να βράσουν)
- Άφησε τα βρασμένα κομματάκια στην άκρη και πρόσθεσε λάδι στην κατσαρόλα σου να κάψει
- Σώταρε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και συνέχισε μτα κομμάτια της συκωταριάς, τα μαρούλια και τον άνηθο
- Αλατοπιπέρωσε και σκέπασε τη κατσαρόλα, αφού προσθέσεις 4 ποτήρια νερό. Άφησε να βράσει σε χαμηλή φωτιά
- Λίγο πριν βράσουν καλά όλα σου τα υλικά πρόσθεσε το ρύζι και ανκάτεψε
- Θα δεις το μείγμα σου να δένει και να γίνειται πιο ομοίομορφο. Δοκίμασε και το ρύζι να μην κρατάει και σβήσε τη φωτιά
- Χτύπησε τα αυγά με το λεμόνι για να αυγοκόψεις την μαγειρίτσα σου
- Πάρε λίγο, λίγο από το ζωμό της σούπας και πρόσθεσέ τον πολύ σιγά στο αυγολέμονο ανακτεύοντας ζωηρά. Κάνε το ίδιο 2-3 φορές
- Γύρισε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και ανακάτεψε καλά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ